GAUDEIX AMB ANDORRA ULTRA TRAIL VALLNORD

Novament Andorra celebra un esdeveniment únic per als amants de l’esport i la natura. T’ho perdràs?

Si no saps de que t’estic parlant, et deixo un enllaç de la pàgina web on trobaràs tota la informació relacionada amb aquest esdeveniment, ja que el meu objectiu, no és informar-te sobre el mateix, sing donar-te pautes i consells perquè la teva participació sigui el més còmoda possible. Si no participes, són consells que poden servir-te en el cas que decideixis practicar running o si t’animes el proper any.

http://www.andorraultratrail.org/index.php?lang=ca

Andorra Ultratrail Vallnord

A Adorra Ultra Trail Vallnord, hi ha diferents categories i diferents carreres, des de la més senzilla que és una marxa solidària de 10 km, als 42,5 km de la cursa més curta, fins als 233 km de la més llarga i exigent.

Independentment de la carrera a la qual t’inscriguis (no em refereixo a la maria solidària, ja saps que has de tenir una preparació física i unes rutines esportives habituals.

Bé, anem a fer-ho. En primer lloc felicitar a tots aqueous que s’hagin inscrit en qualsevol de les categories, i als que no ho han fet, animar-vos pel proper any, ja que és una experiència realment gratificant, de superació i n gaudiràs del país i  la natura.

aultratrail

Abans de començar la prova, i partint de la base que tinguis una alimentació ben equilibrada i una hidratació adequada, així com una bona preparació física, recomanar-te que et posis vaselina a les zones del cos que més es freguen durant l’etapa, per tal d’evitar rascades amb el tan molest coïssor.
Les rascades són el resultat de la fricció constant entre la pell i un element extern que acostuma ser la indumentària que utilitzes per córrer, o bé entre pell amb pell.

Tingues en compte que hi ha diversos ponts on ho pots patir:

1.- Si ets home pots tenir (segons la indumentària que portis) rascades en els mugrons, i t’asseguro que són molt molt molestes, per la qual cosa et recomano et posis un apòsit petit en els mugrons. També pots utilitzar una samarreta de compressió que s’ajusta bé al pit i impedeix el frec. Si ets dona no tens aquest problema doncs ja fas servir sostenidor.

2.- Cuixes, és una altra de les zones amb alt risc. El frec pot produir-se amb la fricció dels pantalons amb la pell, o simplement per la fricció de pell amb pell per la qual cosa t’aconsello córrer amb calces (pantalons que s’ajusten a la teva pell i impedeixen el frec), fer servir teles suaus, i com no, aplicar-te la vaselina abans de començar.

rozadura

3.- Aixelles, són la tercera zona on es pateix més les rascades, ja que la fricció és constant. Recomano una samarreta de compressió i com no l’ús de vaselina.

 

4.- Altres qüestions a tenir en compte són la bona elecció de la roba interior, tant en homes com en dones, ja que teles i dissenys equivocats poden portar-te molts problemes.

Et recomano Labocane o Vaseline Pure Monot, ambdues t’aniran molt bé per prevenir i/o alleujar.

vaselina

labocane

Un altre punt a tenir en compte en aquest tipus de competicions tan exigents i dures és la protecció dels peus. Pensa que sobre ells recau el pes de tot el teu cos. M’agradaria donar-te uns consells que segurament si ets veterà ja coneixes, però si ets novell t’anisan molt bé.
1.- Prevenció d’hematomes en les ungles; hauries de tallar-te les uns dies abans de la prova, per evitar excés de pressió, fes servir unes sabates d’esport 1 cm més llargues que el primer i segon dels dits.

unglesnegres

2.- Utilitza sabatilles i mitjons que ja hagis fet servir. No estrenis res aquell dia, no és moment de fer proves.

3.- Un acordonat correcte de les sabatilles contribueix a una major subjecció i millora el rendiment durant la petjada.

4.-És important que el podòleg et faci un diagnòstic del comportament dels teus peus, per tal de triar unes sabatilles adequades a les teves necessitats biomecàniques. Un cop allà, aprofita per eliminar les callositats per millorar el comportament de la pell davant els impactes del sòl.

podoleg

5.- Tingues cura de la hidratació dels peus, ja que així la pell estarà més forta i podràs evitar rascades i altres molèsties.

peus ultratrail

Salutacions a tots i totes,

Anna Baixench

Deixa un comentari